Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@02:58:29 GMT

روستایی که چهار ماه ورودی‌اش بسته شد/ تغییر بافت کندوان

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۴۸۱۹

روستایی که چهار ماه ورودی‌اش بسته شد/ تغییر بافت کندوان

روستای تاریخی کندوان تنها روستای تاریخی صخره‌ای در جهان است که زندگی در آن جریان دارد اما برخی ساخت و سازها در سالها و دهه‌های گذشته بافت این روستا را تغییر داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج؛ روستای تاریخی کندوان را نه در سراسر ایران بلکه گردشگران خارجی نیز به خوبی می‌شناسند؛ روستایی صخره‌ای با معماری بی‌نظیر که در سراسر جهان همتا ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در دو کشور ترکیه و آمریکا هم یک روستای صخره‌ای با معماری تقریبا مشابهی وجود دارد اما به دلیل اینکه این دو روستا خالی از سکنه هستند؛ قابل مقایسه با روستای کندوان که جریان زندگی در آن وجود دارد، نیست. روستای تاریخی کندوان نه تنها برای آذربایجان‌شرقی بلکه برای ایران اثر تاریخی بی نظیری به حساب می آید که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده است. با تمام این تعاریف ناآگاهی مردم روستایی و غفلت مسئولین در سالهای گذشته باعث شده تا به بافت تاریخی این روستا آسیب وارد شود و ساخت و سازهای جدید شکل معماری بی‌نظیر این روستا را تغییر دهد.

ساخت و سازهای ناموزون با بافت صخره‌ای روستا شکل تاریخی کندوان را تخریب می‌کند و حتی تهدیدی برای این اثر در فهرست یونسکو می‌باشد. این روزها البته کرونا هم به گردشگری این روستا آسیب زده اما مردم روستای کندوان ترجیح دادند که به جای سلامت مردم و گردشگران، گردشگری این روستا به خطر بیفتد و چهار ماه ورودی این روستا به روی گردشگران و غیر بومی‌ها بسته بود.

آغاز ساخت و سازهای غیرمجاز از سال 50

احد نعمتی، رئیس میراث فرهنگی اسکو در گفت‌وگو با آناج در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز و مغایر با بافت تاریخی کندوان اظهار داشت: از سال 50 به بعد ساخت و سازهایی در روستای کندوان انجام شده که مقصر آن نه دولت و نه مردم بوده‌اند زیرا هیچ طرحی برای نحوه ساخت و سازها نبوده است. در سالهای 76 تا دهه 80 هم ساخت و سازهای غیرمجازی در این بافت انجام شد اما در دو سال گذشته به جز یکی دو چادر که تخریب شدند، ساخت غیرمجازی نبود.

وی با اشاره به مجوزبرخی مرمت‌ها عنوان کرد: برای برخی بافت‌ها مخروبه اجازه مرمت داده شد و طرح‌هایی برای تقلیل طبقات، اصلاح نما و تغییر در و پنجره‌ها داده شده که با توجه به میزان بودجه پیش می‌رویم.طرح هادی بنیاد مسکن و طرح جامع میراث فرهنگی هم از جمله مواردی بود که مغایر هم بودند و در نهایت در قالب یک طرح تلفیق شدند تا این مشکل هم حل شود.

روستاییان چهار ماه ورودی را بستند

مدیرپایگاه میراث فرهنگی کندوان با بیان اینکه حریم روستا در حال ثبت است، گفت: بازارچه صنایع دستی در ورودی روستا در حال کار است و تصمیم گرفته شده تا برخی تجاری‌های غیرمجاز به آنجا منتقل شده و این تجاری‌ها هم تخریب شوند. همچنین برای بهتر شدن مسیر سنگفرش را از هتل کندوان تا انتهای روستا اصلاح کرده‌ایم. تمام تلاش ما این است که روستای کندوان در عین حفظ بافت تاریخی تمیز و زیبا باشد.

وی در پاسخ به وضعیت گردشگری پس از شیوع کرونا توضیح داد: تنها روستایی بودیم که چهار ماه به صورت داوطلبانه با کمک دستگاه‌های دولتی ورودی روستا را بستیم تا بیماری همه‌گیر نشود اما به دلیل اصرار مردم و کسبه بعد از برگزاری دوره‌های بهداشتی ورودی روستا را باز کردیم و خوشبختانه پروتکل‌ها تا حد زیادی رعایت می‌شود. البته مراجعه گردشگران خیلی کم شده و تنها روزهای پنجشنبه و جمعه آن هم به اندازه روزهای معمولیقبل گردشگر حضور دارد.

سایه سنگین ساخت و سازها بر ثبت جهانی

با وجود اینکه در دوسال گذشته هیچ ساخت و ساز غیرمجازی رخ نداده اما همچنان ساخت و سازهای گذشته زخمی بر پیکر این روستا هستند. روند ثبت جهانی کندوان هشت سالی است که آغاز شده اما هنوز به سرانجام نرسیده و شاید یکی از دلایل این تعلل تغییر بافت تاریخی این روستا باشد. 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روستای کندوان تاریخی کندوان روستای تاریخی ساخت و سازهای بافت تاریخی چهار ماه صخره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت: این اقدام به منظور رفاه حال مالکان ابنیه تاریخی بر اساس مصوبه جامع احیای بنا‌های تاریخی صورت گرفته است چرا که بازگشت سرمایه در کاربری‌های با زیرساخت گردشگری طولانی‌تر از کاربری‌های تجاری یا مسکونی در بنا‌های تاریخی است.

سیدعلیرضا علوی افزود:ابنیه تاریخی که در مناطق بازار، یک، ۱۱ و ۲۰ بنا شده‌اند ارزشمند هستند و در اولویت احیا قرار دارند.

این عضو شورای شهر یادآور شد: بر اساس طرح جامع احیای بنا‌های تاریخی، مرمت و نوسازی خانه‌های قدیمی تاریخی که به ثبت میراث فرهنگی رسیده باشند نیاز به پرداخت عوارض ندارند و مالکان آنها لازم نیست بهای کسر پارکینگ بپردازند.

علوی تاکید کرد: علاوه بر این، مالکان بنا‌های تاریخی اجازه دارند در ملک خود بدون اخذ عوارض و کسر پارکینگ تا ۲۰ درصد بنای پشتیبان بسازند.

دیگر خبرها

  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • بارش بی سابقه باران در روستای قطرم بافق
  • بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق
  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا