Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@14:04:51 GMT

آشنایی با روستاهای سنگی ایران

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۲۷۵۹

آشنایی با روستاهای سنگی ایران

طبیعت گردی و روستاگردی یکی از جاذبه های این روزهای صنعت توریسم است، سفر مجازی به روستاهای سنگی ایران در این نوروز کرونایی می‌تواند لذت بخش و مفید باشد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: روستا‌ها از مکان‌های زیبا و مورد علاقه افراد زیادی برای بازدید و دور بودن از زندگی ماشینی شهری هستند. برخی از روستا‌ها به‌دلیل داشتن معماری صخره‌ای و شگفت‌انگیز در جهان شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و برخی از این روستا‌ها در ایران وجود دارند که  ۴ مورد از آن ها  را معرفی می‌کنیم:

کندوان
روستای کندوان در حدود ۱۸ کیلومتری شهر اسکو و ۵۰ کیلومتری شهر تبریز قرار گرفته است.  روستای کندوان در دامنه‌های سهند قرار گرفته که در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه‌های سهند ایجاد شده‌ و  از این رو به معماری صخره‌ای معروف است.

در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده‌ وجود ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل است.

ورکانه
ورکانه روستایی در نزدیکی شهر همدان واقع در استان همدان که با نمای سنگی ساختمان‌هایش تصویری از اروپا در دوره رنسانس را یادآوری می‌کند.

قدمت روستای ورکانه به بیش از ۴۰۰ سال قبل باز می گردد و آنچه تاریخ بازگو می‌کند نشان دهنده این موضوع بوده که نخستین و قدیمی‌ترین محله آن، محله درب مسجد است و تاریخچه آن به اوایل دوره صفویه باز می‌گردد.

میمند
روستای میمند از توابع شهرستان شهر بابک که در استان کرمان قرار گرفته  و به دلیل وجود صخره‌های زیاد در کوه‌های آن که با دست انسان‌ها کنده شده‌اند، به روستای دست‌کند میمند مشهور شده علاوه بر آن بی‌گمان از نخستین سکونتگاه‌های بشری در ایران به‌شمار می‌رود.

این روستای ۳ هزارساله  تنها روستای تاریخی در جهان است که هنوز روابط سنتی زندگی در آن جریان دارد و می‌توان تعامل انسان و طبیعت در هزاره دوم میلادی را به خوبی در آن دید.

سیمین_ابرو
روستای سیمین ابرو در حدود ۱۰ کیلومتری شهر همدان واقع شده و بافت سنگی روستا به همراه دیگر جاذبه‌های طبیعی منطقه گردشگران زیادی را به این روستا جذب می کند.

 

بیشتر بخوانید: سرزمین گنج‌های ایران به روایت تصویر

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

 

برچسب ها: روستا گردشگری کرونا توریسم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روستا گردشگری کرونا توریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه برخی از روستاهای شهرستان زیرکوه به علت سیلاب

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه خبر داد و گفت: به دنبال تشکیل سیلاب و شکسته شدن بندهای خاکی زیرکوه روستاها تخلیه و با  دستور استاندار جلسه اضطراری سیلاب در استان برای امدادرسانی برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد علی آخوندی، اظهار داشت: به دنبال سیلاب و حجم زیاد بارندگی در شهرستان زیرکوه، بند خاکی قدیمی روستای نوده شکست.

وی با بیان اینکه در تماسی تلفنی ساعت 4 صبح با فرماندار شهرستان زیرکوه اعلام شد که بند خاکی روستای نوده وضعیت مطلوبی ندارد که بلافاصله دستور تخلیه روستاهای پایین دست داده شد، افزود: فرماندار شهرستان و مدیرکل هلال احمر پیگیری‌های لازم را انجام دادند و مردم روستا که 60 خانوار هستند، سریع تخلیه و در آبیز اسکان داده شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: ساعت 1:20 دقیقه صبح سد نوده شکسته شده، اما الحمدالله با اقدام سریع و تخلیه روستا برای کسی اتفاقی پیش نیامده و خسارت جانی نداشته‌ایم.

آخوندی گفت: سد روستای نوده به دنبال بارندگی شدید و سیلاب شکسته شده و حوزه آبخیز هم بسیار گسترده است و بخشی از آب وارد شهر حاجی‌آباد شده و روستاهای بقرایی و محمد آباد را هم تحت تأثیر قرار داده است.

وی افزود: سطح آب سیلاب به نحوی است که از رکاب ماشین بالاتر آمده،  لذا تیم‌های تخلیه آب مستقر شده‌اند و به محض اینکه بتوان  امدادرسانی کرد خانه‌ها هم به کمک مردم لایروبی خواهد شد.

به گفته آخوندی، با دستور استاندار خراسان جنوبی، جلسه اضطراری سیلاب در استان تشکیل خواهد شد و تمام امکانات برای امدادرسانی به زیرکوه بسیج می‌شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی همچنین از شکسته شدن بندخاکی روستای سالک‌آباد زیرکوه هم خبر داد و گفت: 250 خانوار روستای بمرود توسط امدادگران هلال احمر به شهر حاجی آباد منتقل و اسکان داده شده‌اند.

آخوندی تصریح کرد: تیم امدادی در حال حاضر در حال تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی با لجن کش‌ها و موتور پمپ‌ها هستند.

امدادرسانی 16 تیم سیلاب هلال‌احمر خراسان‌جنوبی در سیل زیرکوه

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز گفت: پس از بارندگی‌های شدید از صبح روز گذشته در شهرستان زیرکوه، بند خاکی روستای سالک آباد این شهرستان تحمل فشار حجم آب را نداشت و در نهایت شکسته شد. 

محمدعلی کاوسی گفت: شهرستان زیرکوه از روز گذشته شاهد بارش نزولات آسمانی بود، به طوری که با شدت گرفتن بارش‌ها در ساعات پایانی روز، حجم آب در سد 12 امام این شهرستان بالا گرفت. 

وی افزود: نیروهای امدادی هلال‌احمر زیرکوه در حال انتقال و اسکان ساکنین روستای نوده در شهر آبیز بودند که تیم‌های ارزیاب خبر از شکسته شدن سد 12 امام دادند. 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: بنابراین به دستور فرماندار زیرکوه و با کمک امدادگران هلال احمر 250 خانوار روستای بمرود نیز توسط امدادگران به شهر حاجی‌آباد منتقل و اسکان داده شدند. 

کاوسی ادامه داد: بند خاکی روستای سالک‌آباد نیز بر اثر حجم بالای آب شکسته و آب آن در شهر حاجی‌آباد زیرکوه جاری شده است. 

وی بیان کرد: به منظور کمک‌رسانی به ساکنین شهر حاجی‌آباد، 6 تیم کامل هلال احمر شهرستان زیرکوه در حال امدادرسانی هستند و 10 تیم سیلاب نیز از تمامی شهرستان‌های استان با تجهیزات کامل برای کمک به شهرستان زیرکوه اعزام شده‌اند. 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: امدادگران هلال‌احمر در حال تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی با لجن‌کش‌ها و موتور پمپ‌ها هستند.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • میدان دام کاج؛ در محاصره سگ‌های ولگرد
  • عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی
  • هزینه خسارت سیل به روستاهای سیستان و بلوچستان اعلام شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت
  • آتش سوزی ۲۰۰ اصله نخل در اشکنان لامرد
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه
  • تخلیه برخی از روستاهای شهرستان زیرکوه به علت سیلاب